6 av Europas mest romantiska storstäder

När vi tänker på en romantisk semester, så tänker de flesta på en storstadssemester. Bryt av från vardagen i en av dessa vackra städer. Här finns plats för romantik.

Venedig är om någon en av de mest romantiska städerna i Europa. Njut av en gondolfärd och stanna vid Markusplatsen och gå genom de slingrande gränderna i Serenissima, som Venedig också kallas. Man kan inte låta bli att förälska sig i varandra och staden. Och kom ihåg att när man åker i en gondol, bör man kyssa varandra under varje bro för att kärleken ska bli evig. En klyscha? Ja kanske, men det är fortfarande romantiskt! 


Se hela vårt utbud av semesterboenden i Venedig här


När vi talar om romantiska städer, är Frankrikes huvudstad oundviklig. Paris är känd som en stad för de förälskade. Här finns massor av små mysiga kaféer och sevärdheter att utforska. En båttur på Seine med sin älskade i handen och Eiffeltornet som landmärke, är nog något av de mest romantiska som vi kan tänka oss.Se hela vårt utbud av semesterboenden i Paris härHär har du möjlighet till den perfekta kombinationen av stranden, kultur och party. Staden har många sevärdheter och museer som man kan utforska under dagen, och gästerna kan koppla av på en av Barcelonas kilometerlånga strand. När kvällen faller in, kan du uppleva Barcelonas vilda nattliv. Här finns otaliga kaféer, barer, nattklubbar och hemliga underjordiska miljöer.Se hela vårt utbud av semesterboenden i Barcelona här


Det är ingen tillfällighet att Portugals huvudstad har röstats fram till en av världens mest romantiska städer. De gamla stadsdelarna i Lissabon är lika charmiga som du hittar i andra klassiska städer och som samtidigt inkluderar ett restaurangbesök som är något billigare. Historiska kvarter, attraktioner och vackra Sé-katedralen är bara en del av vad Lissabon har att erbjuda.


Se hela vårt utbud av semesterboenden i Lissabon här


Det är här den berömda Sachertårtan kommer ifrån. Den berömda chokladkakan uppfanns i Wien av Franz Sacher 1832. Vem skulle inte vilja dela en sådan med sin älskade? När kalorierna ska brännas, är Wien en stad fylld med vackra historiska skatter, som stadens många kyrkor, palats och kejserliga palats. Staden är perfekt för en romantisk resa för två.

Se hela vårt utbud av semesterboenden i Wien här


Solnedgången över Karlsbron är så vacker att man nästan får tårar i ögonen. Prag är definitivt en av Europas vackraste huvudstäder. Staden har en levande och stark kultur. Här är historia och museer tillräckligt för att fylla en hel semester. Prag är en vacker stad där du kan koppla av, njuta av utsikten över floden Moldau, dricka lokalt öl och äta god traditionell mat till rimliga priser.

Se hela vårt utbud av semesterboenden i Prag här