Zrće i Kroatien-en av Europas största partystränder

Vi har besökt en av Europas största partystränder som ligger på ön Pag i Kroatien.

Ön Pag i Kroatien ligger i norra Dalmatien och är känt för sitt dramatiska landskap, sina söta får, den goda fårosten "Paški Sir", oändliga olivträd och självklart bra stränder med sitt enastående rena vatten och sin klarblåa färg. Men inte bara det, nu kallad för "Kroatiens Ibiza" med Kroatiens mest kända och populära partystrand Zrće som lockar 1 miljon besökare varje år och är en av Europas mest kända after beachparty strand.

Det är ett paradis för partysugna ungdomar men också för barnfamiljer och vuxna som vill bada på den långa och inbjudande stranden. Zrće med sina heta klubbar och med världsberömda dj:s ligger på den nordöstra delen av ön, 2,5 kilometer från den närliggande staden Novalja.

Här dansar man loss dag som natt, men för den som inte har lust att dansa eller ligga på den sköna, långa stranden och sola men önskar säkra adrenalinkickar finns här många och spännande sportaktiviteter att välja mellan som: dykning, wakeboarding, cykling, jet-ski, bungyjump, parasailing, vindsurfing, kitesurfing, beachvolley och mycket mer.

Den palmprydda stranden. Foto: Campaya.se 

Längs den långa och vackra stranden som består av grus och sand med de dramatiska bergen framför sig är en av Kroatiens 100 bästa stränder med utmärkelsen "Blå flagg" finns här de fyra största klubbarna: Aquarius, Papaya, Kalypso och Noa Beach Club där man kan dansa loss ända fram till gryningen med musik spelad av världskända dj:s.

Kroatiens bästa strand. Foto: Campaya.se 

Aquarius som öppnades 2002 är den mest populära klubben på Zrće och är en av de bästa utomhusklubbarna i världen. Här garanteras klubbmusik i världsklass, för att nämna några som har spelat här är: Roger Sanchez och Swedish House Mafia. På eftermiddagen börjar musiken dra igång fram till gryningen.

På dagen är klubben en beach club med barhäng och relax. Hit vallfärdar glada kroatiska ungdomar och partysugna turister inte bara från Europa men också från hela världen för att festa och dansa med fullt ös under högsäsongen. Missa inte! 

Den populära klubben Aquarius. Foto: Campaya.se 

Papaya är en av de äldsta och största klubbarna på Zrće och anses vara Kroatiens bästa klubb och utsedd till en av världens 100 bästa klubbar med besök av världkända dj:s som bla Paul Van Dyk, Tiesto, Sven Väth och Swedish House Mafia och många andra. Klubben är på samma gång en spektakulär beach club och en plats med många bra och publikpopulära festivaler under hela sommaren. 

Papaya- en av världens bästa klubbar. Foto: Campaya.se 

Kalypso är den äldsta klubben med ett stort utomhusdansgolv med många barer där man på dagen kan koppla av med en drink eller öl i handen eller prova på sportaktiviteter som strandvolleyball och strandfotboll, en perfekt blandning mellan avkoppling, sport och nöje.

Klubben Kalypso. Foto: Campaya.se 

Noa Beach Club är en cool nattklubb som ligger ute på en stor pir i havet med dansgolv, pooler, barer och relax. Under dagen kan man slappa i de sköna sofforna i skuggan med en drink i handen. Här dansas det loss till techno, trance och housemusik i högtalarna till dagen därpå och med en vacker utsikt över havet.

Klubben Noa Beach Club. Foto: Campaya.se 

På klubben Bacard som ligger precis vid stranden kan man softa i de sköna sofforna till bra klubbmusik och ladda inför kvällen.

Klubben Bacard. Foto: Campaya.se 

Jet-ski är roligt och går snabbt om man gillar höga hastigheter, snabba svängar och inbromsningar på vattnet. Det är kul och det går riktigt fort!

Jet-ski i det kristallklara vattnet. Foto: Campaya.se 

För den som inte lider av höjdskräck och gillar pirr i magen måste absolut prova på att hoppa bungyjump! Från 40 meters höjd kastas man ut, här garanteras strandens bästa utsikt, i alla fall upp och ner i ett par sekunder. Bungyjump kan man prova mellan 12.00-20.00 på dagen och mellan 24.00-06.00 på natten, rekommenderas inte när det blåser bora som är den kalla nordanvinden i Kroatien.

Vågar du? Foto: Campaya.se 

Festivaler och Events på Zrće 2019: 

Zrće Spring Break - 30 maj- 2 juni 
Hideout Festival- 1 juli- 5 juli
Fresh Island Festival- 15 juli-17 juli
Area 4 festival- 16 juli-19 juli
Black Sheep Festival- 29 juli-2 augusti 
Barrakud Croatia- 11 augusti-15 augusti 
Sonus Festival- 18 augusti-22 augusti 

Det är endast entréavgift till klubbarna vid speciella events, annars fri entré. Aquarius, Papaya, Noa Beach Club och Kalypso är bara öppet under sommarsäsongen.

Att äta: det finns ett stort och bra utbud av restauranger, barer och pubar.

Att ta sig hit: Man kan lätt ta sig till stranden antingen med en cirka halvtimmes promenad från staden Novalja, direktbussar från Novalja stad till Zrće går regelbundet mellan 1 juli till 17 augusti. Intill stranden finns en stor parkering som tar upp till 1000 bilar.