En oas av grönska i Benalmádena


Parque la Paloma är ett skönt rekreationsområde mitt i staden där man kan njuta av en lugn stund i skuggan av den spanska solen. 


När man går genom staden Benalmádena kan man nästan inte undgå att stöta på det mer än 200.000 m2 stora grönområde Parque la Paloma. Parken är idealisk för en familjeutflykt eller en avslappnande promenad i skuggan och är en av Benalmádenas mest populära attraktioner. När man besöker parken blir man mycket imponerad av rekreationsområdet mitt i staden. 

Parque Paloma i Benalmádena. Foto: Campaya.dk

En stor konstgjord sjö mitt i parken är full av stora karpar, sköldpaddor, änder, svanar och inflyttade måsar. Många barnfamiljer väljer att besöka parken för att mata fåglarna vid sjön och det finns flera bra utfodringsplatser där man kommer nära djuren. 


När man går genom parken ska man inte bli överraskad över de många djuren som spinger omkring. Påfåglar, höns, kycklingar och kaniner ses överallt som är till stor glädje för barn i alla åldrar. Här finns också strutsar och bergsgetter som är inhägnade.


I parken finner man självklart också flera lekplatser för de mindre barnen. De är välutrustade för några timmars lek i skuggan som ger skydd för den starka middagssolen. Utöver det finns många grönområden att leka på.


Parque Paloma i Benalmádena. Foto: Campaya.dk

Utöver de många rekreationsområden i Parque la Paloma hittar man stora områden med endast kaktusväxter. Här finns mer än 450 olika arter och det finns mycket att upptäcka för de botanikintresserade. Det är populärt att äta picnic i parken och det finns många platser att slå sig ner på. Är man hungrig eller törstig och man inte har packat picnic-korgen finns det i parkens västliga hörn ett populärt café som serverar ett stort urval av tapas och drycker. 


Parken är öppen alla dagar från kl. 9.00 till 22.00 på vintern och på sommaren från kl. 9.00 till 23.00. Om du besöker Benalmádena, är Parque la Paloma helt säkert värt ett besök.