De fotogeniska giganterna på Teneriffa

På den västra spetsen på Teneriffa ligger semesterpärlan Los Gigantos. Staden är känd för att ha Teno-bergen som spektakulär bakgrundskuliss som omger staden med sina 500 meter höga klippväggar. 


Klippväggarna har utöver sina fotogeniska uttryck ett mer funktionellt värde. De avskärmar Los Gigantos och de mer sydliga semesterorterna från passadvindarna och garanterar städerna det bästa vädret på Teneriffa och med mest soltimmar. 


Staden är en av de äldre semesterorterna på Teneriffa och byggdes vid slutet av 60-talet och början av 70-talet. Det finns många övernattningsmöjligheter i området och staden är ett populärt turistmål för dem som önskar en mer lugn semester än södra delen av Teneriffa. 


Los Gigantos sett från utsiktsplatsen. Foto: Campaya.dk

Giganterna 

Teno-bergen är mer än sju miljoner år gamla och du kan praktiskt taget se dem från alla håll i Los Gigantos. Den bästa utsikten över dem hittar du på vägen ner till staden där det finns möjlighet att parkera bilen och föreviga de vackra klipporna till ditt semesteralbum. 


Marinan i Los Gigantos. Foto: Campaya.dk

Marinan 

Det är alltid något tilltalande vid småbåtshamnen och marinan i Los Gigantos är inte något undantag. Här kommer man nära de höga klippväggarna och man kan njuta av utsikten från en av de många restaurangerna som ligger i hamnområdet. 


Har du lust till en tur under vattnet med dykarbåten eller en tur på havet för att se delfiner, kan du hitta många flera turbåtar från marinan. 


Själva staden är vackert belägen mot de stora klippväggarna och tack vare en väl genomtänkt detaljplan med sin lågt byggda bebyggelse som skyddar utsikten överallt i staden.


Tips


Los Gigantos är en labyrint av smala enkelriktade gator och det är nästan omöjligt att komma in och ut ur staden med bil. Det är av samma orsak också svårt att parkera i staden. Om du kommer med bil, parkera om möjligt vid stora LIDL i staden, så kan du enkelt gå den återstående sträckan och du undviker att köra runt förgäves för att hitta en parkeringsplats.