Teneriffas mest populära attraktion

I turistmeckat Puerto la Cruz på Teneriffa ligger Loro Parque. Parken var ursprungligen en papegojapark, men rymmer i dag mer än 2000 djur uppdelade i 300 arter.  

40 miljoner människor kan inte ha fel. Loro Parque är en av Europas vackraste Zoo. Det första som möter en när man kommer till Loro Parque är en stilig Thailändsk byggnad och när man går in genom entrén öppnar sig flera byggnader i samma stil. När vi står här kan vi försäkra oss om att vi är på Teneriffa och inte i Thailand.


Ingången till Loro Parque. Foto: Campaya.dk

Vi är tillsammans med två små busfrön på tre och fem år och dom tycker mest om att titta på hajarna och krokodilerna. Dom glömmer snart djuren med de vassa tänderna då vi är de första som går in i pingvinernas hus. Här har man mitt i det tropiska klimatet skapat ett litet pingvinparadis med isberg och snö som sakta faller ner från  himlen. Det är verkligen fint urformat och som en liten extra finess körs man runt i pingvinparadiset på en rullbana. 


Pingvinernas paradis är en enastående upplevelse i Loro Parque. Foto: Campaya.dk

Efter pingvinupplevelsen står en sjölejonshow på tur. Vi kommer att se tre shower. Vi ser sjölejon, delfiner och  späckhuggare som presterar på topp inför en begeistrad publik.  Sjölejonshowen är verkligen bra sammansatt. Vi skrattar över de roliga konster som sjölejonen gör och det övergår klart över våra förväntningar vad en show ska innehålla. Delfinshowen är lite mer roligare jämfört med sjölejonshowen. Jag ser skillnaden hur bra de matchar musiken med stämningen i de olika showerna. Här har man verkligen tänkt över detaljerna. 


Inte bara showen i Loro Parque är vacker, omgivningen gör också sitt till stämningen. Foto: Campaya.dk

Vi har planerat vår rundtur genom Loro Parque, så vi mer eller mindre kan gå från den ena showen till den andra och den sista showen är späckhuggarshowen. Denna show är mer informativ men den får samtidigt hela publiken att skratta. En anledning är att när det står "splashzone" så menar man det och man ska nog inte heller sätta sig på de främre raderna om man inte har ombyte av kläder med sig 


De främre raderna på Späckhuggarshowen är "Splashzone". Foto: Campaya.dk

Efter mat och glasspaus så går turen runt i resten av parken. Här ser vi både hajar och krokodiler som var vårt mål. Till sist går vi genom den ursprungliga delen av Loro Parque, som av fullt av ett okänt antal exotiska papegojarter. Vi lägger dagens sista krut på den stora djungellekplatsen som ligger längs bort i parken. Här kan barnen leka på rutschbanor och klättra i de konstiga träden medan föräldrarna kan njuta av dagens sista solstrålar på en av bänkarna på lekplatsen innan turen går vidare. 


Det finns en stor lekplats längs bak i Loro Parque där barnen kan bränna lite krut i en "djungelupplevelse". Foto: Campaya.dk

Loro Parque är en mycket populär attraktion på Teneriffa. Av goda själ. Sedan öppningen år 1972 har mer än 40 miljoner människor besökt parken och mer än 1,4 miljoner besöker den årligen idag. Platsen känns dock inte överfylld av människor vid vårt besök, som beror på den stora ytan som parken har. Tips för turen till Loro Park

Kom när den öppnar. Parken är riktigt stor och det är lätt att tillbringa en hel dag här om man vill se hela parken. Vi hyrde själva en bil och körde dit men det finns många direktbussar från de södra semesterstäderna som går direkt till parken. Det finns också möjlighet att ringa och beställa plats på bussarna och som kommer och hämtar. 


Entré 

Du kan spara lite om du köper biljetter online. Om inte annat så sparar man tid och slipper stå i kö för att köpa biljetter vid ingången. Vuxenbiljetter kostar 34 euro och barnbiljetter 23 euro. Barn under 6 år kommer in gratis och det finns möjlighet att köpa kombibiljetter om man önskar att besöka en av deras samarbetspartners. Hitta biljetterna här:  (http://www.loroparque.com/index.php/en/el-parque-eng/animals)


Showerna 

Det finns shower med sjölejon, delfiner, späckhuggare och papegojor under hela dagen men det är en bra idé att planera vilken man vill se då showerna visas tidsmässigt nära varandra. Mat och dryck 

Du kan med fördel ta med din egen matkorg. Det finns flera platser där det är tillåtet att sitta med sin matsäck och äta. Annars finns det ett stort urval av både restauranger och små caféer där man kan köpa sandwiches, frukt, glass, kaffe eller vad magen önskar. Var uppmärksam på att de flesta av de små caféerna bara tar kontanter.