Teneriffas semesterparadis

Playa de las Americas är först och främst byggd för turister. Det gör det lätt och bekvämt för barnfamiljer att ta sig runt och semestra här. 


Allt ligger inom räckhåll på ön. Du hittar vackra sandstränder och klart vatten som ligger i närheten, liksom ett gott utbud av affärer, många internationella butiker och ett stort utbud av restauranger som överträffar din fantasi! 

Vem skulle inte vilja bli serverad på stranden? 

Hela området Playa de las Americas är relativt nytt. För 30 år sedan fanns varken en stad eller turister på den södra delen av Teneriffa, där Playa de las Americas ligger. Vid den tiden åkte alla turister till Puerto de la Cruz på den norra delen av ön. Men när den togs över av solbadande turister, började man bygga i de södra regionerna, där vädret är mer stabilt och några grader varmare.


Idag har semesteranläggningarna vid Playa de las Americas, Los Cristianos och Costa Adeje nästan vuxit samman så det är svårt att veta exakt vart den första och den andra börjar. 


Den svarta stranden på Playa de las Americas. Photo: Campaya.co.uk.


De svarta stränderna 

Det perfekta klimatet på Teneriffa är det som lockar mest turister, där den genomsnittliga årstemperaturen är 20 grader med mycket folk på stränderna på Playa de las Americas.


Stränderna är uppdelade i flera små laguner som är omgivna av stora stenar som bryter vågorna från Atlanten. De mjuka vågorna gör stränderna lugna och barnvänliga där barnen kan plaska runt och vara glada hela dagen.


Första gången du besöker Teneriffa kan färgen på stranden överraska dig. Stränderna är helt svarta på grund av den soliga lavan, men är ändå sandig och mjuk. Att ta med din favorithandduk till de svarta stränderna rekommenderas dock inte


Sugen på att äta ute?

Det finns många turister i Playa de las Americas. För det mesta kommer de hit för att njuta av solen, äta och festa, så här hittar du många ställen där man kan få en trevlig måltid och för att slappna av.


Vi rekommenderar att du äter ute på en av restaurangerna lite bort från de upptagna stränderna. Dessa platser är inte för trånga och ger fortfarande en vacker utsikt mot vattnet.


Om du vill prova äkta spanska tapas, besök då Sal Negra eller Watermelon. De ligger lite närmare Los Cristianos men ändå vid strandpromenaden. Eller så går vi helt enkelt till Los Cristianos där man bjuds på riktigt goda spanska restauranger och där prisnivån inte är lika hög som i Playa de las Americas.


The golden mile är också snygg när det är mörkt. Foto: Campaya.co.uk.

The golden mile

Från Playa de las Americas fortsätter en väg till Los Cristianos och en annan väg leder dig till Costa Adeje. Strandpromenaden är full av människor hela dagen. Morgonpromenader i soluppgången med musik från havet är något helt underbart. Strandpromenaden är mellan 5-6 km lång.


Parallellt med strandpromenaden "The golden mile" finns många restauranger, hotell och butiker. Breda trottoarer, fontäner, palmer är en fröjd för ögat och många av utomhusrestaurangerna erbjuder liveunderhållning på olika nivåer. Längtar redan tillbaka 

Teneriffa har verkligen mycket att erbjuda. Det finns möjlighet att vandra i nationalparker som liknar scener ur en film, många genuina städer runt om på ön och med en natur som varierar och det känns som om man besöker flera kontinenter på samma gång. Läs också:

Uppe över skyarna skiner alltid solen!

Teneriffas mest populära attraktion

Staden som nästan blev begravd i lava