5 av Skånes bästa golfklubbar

Sveriges golfparadis finns i Skåne 

Skåne är den perfekta platsen i Sverige för att spela härlig golf. Förutom ett fantastiskt utbud med mer än 70 golfbanor med skiftande stil, antingen om du letar efter en golfklubb mitt bland den vackra bokskogen eller med seasidekaraktär, så får du garanterat en storslagen natur och underbara vyer.
Dessutom ett milt klimat som är perfekt för golf och självklart en utsökt gastronomi och det är inte heller långt mellan golfklubbarna, Skåne är faktiskt Sveriges mest golftäta landskap.

Så är du ute efter förstklassiga golfupplevelser eller efter en trevlig roadtrip bland skånska golfklubbar så har du kommit rätt. 

Här är några av Skånes bästa golfklubbar:

Kävlinge Golfklubb

Magiska vyer. Foto: Peter Cordén 

Kävlinge Golfklubb ligger vackert belägen vid Kävlinge ån med närhet till Malmö, Lund och Helsingborg och besöks årligen av 35 000 besökare som vill golfa, äta gott och shoppa. 18 hålsbanan är uppbyggd bland mängder av träd och buskar på en historisk mark som ger en frodig parkatmosfär.

Här kan man spela flexibel golf för du har chans att gå av antingen vid 6, 9 eller 14 hål om du inte hinner eller vill gå hela 18 hål. Korthålsbanan med 6 hål passar perfekt för nybörjare och barn men även för den erfarne golfaren. Här läggs fokus på att alla åldrar har möjlighet att spela golf, från barngolf till seniorgolf.

Kävlinge Golfklubb är en av de 28 klubbar som är uttagna till SGFs (Svenska Golfförbundet) projekt Vision 50/50 och är också uttagen till att stå som värd för SM Herrar 40 år 2019. Den tillhörande Golfkrogen serverar dagligen vällagade luncher med närodlade råvaror.

Den välsorterade golfshoppen erbjuder ett stort utbud av allt du behöver för att spela golf. Här kan man också konferera med sitt företag och spela golf mellan mötena i den friska luften. Öppet året om.  

Harrievägen 120, Åboda Gård, Kävlinge


Rya Golfklubb 

Härlig bana med seasidekaraktär. Foto: Rya Golfklubb 

Den anrika golfklubben Rya Golfklubb grundades 1934 och ligger strax utanför Helsingborg med vacker seasidekaraktär där du kan spela golf med en av Sveriges absolut vackraste utsikter. 18-hålsbanan är välskött och utvecklas just nu av en av Sveriges bästa bandesigners så att banan ska bli roligare att spela och förstärka seaside-känslan. Ligger vackert belägen längs strandkanten med utsikt över Öresund.

Redan sedan starten har man under åren stått värd för många stora tävlingar som Omegaslaget som är Skandinaviens största foursometävling. Två nya målgreener och nytt grästee i kombination med marknadens bästa rangebollar har gjort rangen ännu mer attraktiv.

Efter en trevlig och omväxlande runda på banan blir man säkert sugen på att besöka den närliggande restaurangen med fantastisk utsikt och sin populära söndagsbrunch som lockar både golfare och ickegolfare.

Vid Rya Golfklubb fokuserar man på att alla ska kunna utveckla sitt spel oavsett på vilken nivå man ligger och att alla kan lära sig älska att spela golf. Banan är oftast öppen året om men huvudsäsongen är mellan mars till oktober. 

Rya golfbaneväg 20, Helsingborg


Bosjökloster Golfklubb 

Natursköna omgivningar. Foto: Bosjökloster Golfklubb 

På ett vackert och naturskönt område utanför Höör, mitt i Skåne ligger Bosjökloster Golfklubb mellan Ringsjöarna i ett härligt böljande landskap. 18 hålsbanan är från 1974 och är en "öppen parkbana" med en del skogsinslag, bra variation på hålen med få vattenhinder och många träd.

Greenerna är väl tilltagna, inbjudande och väl inbunkrade. Svårighetsgraden ligger mycket i greenernas snabbhet och små onduleringar samt någon platåskillnad. Banan är populär bland både medlemmar och greenfee gäster med en god tillgänglighet.

En korthålsbana på 5 hål finns för dem som vill värma upp och träna inför större utmaningar. Här är alla välkomna att spela golf, från ungdom till senior. Det erbjuds olika träningsgrupper från unga nybörjare mellan 5-9 år till äldre juniorer och seniorer kan spela veckotävlingar.

Efter golfrundan kan man äta en god långlunch i en unik miljö på den intilliggande restaurangen Bosjökloster 101 - Bistro & Bar där allt är tillagat av lokala råvaror. Öppet året om.

Bosjökloster 101, Höör


Äppelgårdens Golfklubb

Golfa bland vackra äppelodlingar. Foto: Äppelgårdens Golfklubb 

Utanför Båstad i Skåne på en unik plats inte långt från havet mitt bland blommande och vackra äppelodlingar ligger den familjeägda Äppelgårdens Golfklubb. Här är alla välkomna som vill spela golf, oavsett om du är privatperson, företag eller ungdom.

Den kuperade "utmanandebanan" består av 18 hål med skiftande karaktär och med härlig havsutsikt från Tee på hål 1, efter 9 hål kan du ta en fika i kiosken. Här erbjuds 20 golfbilar till uthyrning varje dag.

I den trevliga restaurangen med en enastående utsikt över alla vackra fruktträd kan du avnjuta vällagade luncher med dagens rätt. Under vår och sommar kan du sitta ute på den inbjudande altanen och beundra de gröna omgivningarna och under hösten sitter man inne i matsalen med en värmande brasa som ger en mysig atmosfär.

Golfklubben passar också utmärkt för fester och bröllop för upp till 150 gäster med avskildhet och trivsel. Maj månad är extra vackert med alla blommande äppelträd i sina ljusa färger. Öppet året om. 

Hallandsvägen 400, Båstad


Wittsjö Golfklubb

Vacker bokskog. Foto: Wittsjö Golfklubb 

Wittsjö Golfklubb är en pärla i norra Skåne och ligger nordväst om Hässleholm och 10 minuter söder om Markaryd. Gömd bland mäktig bokskog, ek och tall, ligger Wittsjö Golfklubbs 18-håls bana i ett kuperat landskap där historiens snapphanar huserade för länge sedan. Numera är det inte snapphanar man letar efter i Skåne omkring Ubbalt, nu är det birdies och par.

Banan lämpar sig för alla sorters golfare men bäst för dem som önskar extra utmaning och har förmågan att hålla utslagen rakt, hellre än långt. Många är de som sett banguiden och förväntat sig stordåd som senare ute på banan har fått bekänna färg.

På Wittsjö golfklubb finns utmärkta träningsområden och restaurang med god och näringsrik mat. Wittsjöbanan har alltid plats för dig som redan golfar och tar även hand om dem som önskar lära sig mer om detta ädla och något frustrerande spel. Öppet året om. 

Ubbaltsgården, Vittsjö


Här hittar du sommarhus att hyra i Skåne