Slottsbröllop vid Trollenäs Slott i Skåne

Drömmer du om ett sagolikt slottsbröllop? Då kan du välja att gifta dig vid vackra Trollenäs Slott i Skåne 


På en vacker och historisk plats strax utanför Eslöv i Skåne ligger det ståtliga renässansslottet Trollenäs Slott med anor från 1500-talet och är ett av Skånes största slott. Namnet Näs fick gården efter en udde som bildades vid de båda floderna Saxån och Gullarpsån. Slottet med sin tegelfärgade fasad är öppet för allmänheten och är en perfekt plats med sin stora exklusiva festlokal för fester, konferenser och framförallt för sina romantiska bröllop. Vem skulle inte vilja gifta sig i denna vackra slottsmiljö? 

Trollenäs Slott med sina vackra tinnar och torn. Foto: Trollenäs Slott 

Symbolen för ätten Trolles adelsvapen visar ett troll med avhugget huvud och hänger på en vägg inne i Trollenäs Slott. Enligt en gammal sägen var Trolles stamfar en ond hedning som på nätterna förvandlades till en varulv och var i konflikt med ett troll som han till slut högg huvudet av och därav ättens namn och vapen. 

Symbolen för ätten Trolles adelsvapen. Foto: Trollenäs Slott 

Vid Trollenäs Slott med sin unika och romantiska atmosfär vill man att varje brudpar ska få uppleva ett oförglömligt sagobröllop. Här har man tillgång till slottets exklusiva festvåning och hela bröllopsfesten sker inne på slottet. Vigsel sker antingen i de närliggande kyrkorna Trollenäs kyrka eller Näs kyrka. 

Äkta romantik i slottsmiljö. Foto: Trollenäs Slott 

Matsalen rymmer 100 sittande gäster och i Tornsalongen dansar brudparet och gästerna bröllopsvalsen. I de andra salongerna kan man umgås med en drink i handen och beundra den stiliga slottsinteriören. Bröllopssäsongen är mellan april-oktober. 

Uppdukat för festligheter. Foto: Trollenäs Slott 

I den vackra slottsparken som ligger ett stenkast från slottet finns det trevliga slottscaféet Borgstugan med atmosfär som erbjuder gott hembakat och lättare luncher. Även här kan man ha sitt romantiska bröllop i genuin slottsmiljö, både inomhus och ute och önskar man som företag hålla en konferens så finns det plats för 40-50 personer. Vill man ta en promenad och beundra de vackra omgivningarna så kan man gå den 3,5-5 km långa trollestigen. 

Slottscaféet Borgstugan. Foto: Trollenäs Slott 

Önskar man se mer av det vackra Trollenäs Slott och höra om dess historia så finns det möjlighet att förboka en guidad visning för upp till 30 personer. 

Adress: 
Trollenäs 17, Eslöv