Bosjökloster Slott och Trädgårdar

Bosjökloster Slott och Trädgårdar ligger vackert beläget vid Ringsjön i Höör i hjärtat av Skåne.


En fantastisk vy över Bosjökloster och Trädgårdar. Foto: Bosjökloster och Trädgårdar 

Bosjökloster och Trädgårdar kallas för "Ringsjöns pärla" och är ett ståtligt, vitt slott mycket vackert beläget på en halvö mellan två sjöar. Var tidigare ett benediktinerkloster som under 1500-talet gjordes om till ett slott. Slottet är stiligt och välbevarat med 10 århundraden av historia. Slottets äldsta delar är öppna för besökare som lockas av den romantiska atmosfären, historien, de bedårande trädgårdarna och i Slottsparken finns söta små getter, alpackor och ponnys där barnen trivs. Det här är en upplevelse för hela familjen och en perfekt dagsutflykt. 

Den bedårande Rosengården. Foto: Bosjökloster och Trädgårdar

Vid ett besök i den härliga Rosengården möts man av alla ljuvliga och väldoftande rosor som blommar i slutet av maj och under hela sommaren fram till hösten. Här växer mer än 2000 vackra rosor som bjuder på en fröjd för ögat. 

Den rogivande Örtagården. Foto: Bosjökloster och Trädgårdar 

I Örtagården med sin stillsamma atmosfär omgiven av höga murar kan man beundra alla vackra blommor som klätterrosor, ljuvlig clematis, örter och medicinala växter. 

Den gigantiska 1000-åriga eken. Foto: Bosjökloster och Trädgårdar 

Vid ingången till Slottsparken ståtar den 1000-åriga gamla eken som är 11 meter i omkrets och är en av Skånes äldsta. Det är många som vill bli fotade tillsammans med det praktfulla trädet som har flera år av historia.

Den söta killingen är lite blyg inför fotografen. Foto: Bosjökloster och Trädgårdar 

I den stora Slottsparken finns djurhagar där man kan klappa och umgås med söta ponnys, alpackor och getter som charmar alla besökare. Speciellt uppskattat av barnen som fritt kan springa runt. 

Uteservering bland rosorna. Foto: Bosjökloster och Trädgårdar 

Under sommaren får man inte missa att ta en lunch eller en fika bland rosor och historisk miljö i det trevliga trädgårdskaféet. Här serveras allt från à la carte till kaffe och kaka. Här njuter man av den den härliga utsikten över Ringsjön. 

Äkta romantik vid Bosjökloster. Foto: Bosjökloster och Trädgårdar 

I denna romantiska miljö kan man gifta sig antingen i den vackra 1100-tals kyrkan eller i Slottsträdgården. Här anordnas bröllopsarrangemang, allt från vigsel till middag med fest och dans och man har tillgång till hela slottsområdet.

Den eleganta Borggården. Foto: Bosjökloster och Trädgårdar 

Bosjökloster och Trädgårdar har öppet alla dagar hela året

1 maj- 30 september mellan 08.00-18.00

1 oktober - 30 april mellan 09.00-16.00

Adress:

Bosjökloster Slott Bosjökloster 111, Höör


Här erbjuds guidade visningar för förbokade grupper och man anordnar även konstutställningar 

Hundar är välkomna till Bosjökloster men måste vara kopplade 


Sommarhus att hyra i Skåne