3 mysiga semesterorter i Tyskland

Tyskland bjuder på några riktigt mysiga semesterorter som ger både möjlighet för avkoppling, strandsemester och kombinerad storstadssemester.  

De tyska semesterorterna har blivit allt mer populära under de senaste åren hos de svenska turisterna. Det finns förmodligen flera orsaker till detta, men en av dem kan vara att en vistelse i en tysk semesterort är mycket billigare. Både vistelsen är billigare och levnadskostnaden är också lägre jämfört med den svenska.

Dessutom är tyskarna riktigt bra på att göra äventyrsbad. På kort avstånd från Berlin hittar du Europas största äventyrsbad Tropical Island, här är det möjligt att kombinera en resa till semesterorten med en stadssemester. Om du föredrar en avkopplande strandsemester är både Weissenhäuser nära Puttgarden kanske det bästa alternativet.

I semesterorten Tropical Islands bor man i avskildhet i sitt eget semesterboende mitt i en vacker natur. Hur som helst är den Europas största inomhus äventyrsbad med bara tio minuters promenadväg! Entrén till det tropiska äventyrsbadet är inkluderat i priset för alla gäster i semesterboendet! Oavsett om du vill ha en helgsemester, en kort semester eller en längre vistelse är det möjligt att komma vilken dag som helst på året. I semesterboendet finns både bubbelpool och bastu, där man kan njuta av avkopplande stunder. 

Hitta ditt semesterboende i Tropical Island här


Weissenhäuser Strand ligger 5 km väst om Oldenburg i Schleswig-Holstein och är det självklara valet för familjer med barn när de behöver en liten paus från vardagen. Med bara en halv timmes bilfärd från Puttgarden eller 2 timmars bilresa från Kruså är man snabbt framme vid det stora äventyrsbadet. Weissenhäuser Strand har en yta på 7500 m2 med flera vattenrutschbanor, vattenkanoner, gejsrar och mycket, mycket mer.

Hitta ditt semesterboende i Weissenhäuser Strand här


Vare sig du letar efter en wellnesspaus eller bara vill skämma bort dig för en dag så har då Ostseebad Damp hälsobehandlingar som passar dina behov. Det finns 4000 m2 att leka på både för stora och små familjemedlemmar med äventyrsbad, wellnesscenter, aktivitetscenter och mycket mer. Ostsee Resort Damp ligger vackert beläget direkt vid Östersjön på halvön Schwansen i Schleswig bara 1 timme från Kruså eller en timme från Kiel. 

Hitta ditt semesterboende i Ostseebad Damp här