Roms glassigaste glassbarer

Att äta glass när man är i Rom är ett måste! Staden är full av mysiga glassbarer. Här ger vi dig tips på några av Roms bästa

Man säger att alla vägar bär till Rom och är man i Rom så bär alla vägar till glassbarerna! Det är faktiskt lättare att hitta en glassbar än att köpa ett paket cigaretter. Rom har Italiens godaste glass och det ser man tydligt redan tidigt på förmiddagen men det är inte bara turister som äter den förföriskt goda glassen, utan även de stiliga italienska kostymklädda männen på väg till kontoret. Det finns inga begränsningar vad gäller storleken på strutarna eller smakerna som det finns så oändligt många av. Välj bland Roms bästa glassbarer här: 

Giolitti lockar alla! Foto: Campaya.se 

Giolitti är ett måste när man besöker Rom. Glassbaren är Roms äldsta och grundades 1890. Den har en elegant salong och här är det knökfullt redan tidigt på morgonen. Glassbaren lockar alla, turister, romare, hundägare, nunnor och det händer ibland att man stöter på några politiker från det närliggande parlamentet.

Via Uffici del Vicario, 40 

Kanske man ska välja en Stracciatella? Foto: Campaya.se 

Grom är den populära glassbaren som öppnade 2002 där glassen tillverkas av 100% naturliga råvaror, utan tillsatser och glutenfritt. Deras koncept är att använda endast ekologiska produkter som har blivit en stor succé så Grom finns nu på flera platser runt om i Rom.

Via della Maddalena, 30a

Perfekt att slå sig ner för att avnjuta en ljuvlig glass. Foto: Campaya.se 

Här är den oslipade lilla glassdiamanten Fiocco di Neve som ligger lite undangömt bort från turistfällorna nära Pantheon men absolut värt ett besök! Deras koncept är: få och speciella glassorter och här får man också klappa ägarens söta labrador. 

Via del Pantheon, 51 

Eleganta Venchi med Roms största glasstrut. Foto: Campaya.se 

Venchi är den sofistikerade choklad och glassbaren som finns sedan 2006 som lockar väldigt många turister och ligger nära eleganta Piazza di Spagna. Är du galen i choklad så har du kommit rätt för här finns choklad i alla dess former och smaker, båda vanlig choklad och chokladglass. En perfekt presentbutik. 

Via della Croce, 25/26

Inte lätt att välja bland 150 glassorter. Foto: Campaya.se

Glassbaren Della Palma är en stor, populär och alltid fullsatt glassbar med ett oändligt stort utbud av glass mitt i hjärtat av Rom nära Pantheon. Här finns också ett sort urval av veganvänlig, gluten och sockerfri glass. Det här är ett himmelrike för glassälskare och för hela familjen. Barnen blir garanterat nöjda! 

Via della Maddalena, 19-23