Roms glassigaste glassbarer

Att äta glass när man är i Rom är ett måste! Staden är full av mysiga glassbarer. Här ger vi dig tips på några av Roms bästa. 

Man säger att alla vägar bär till Rom och är man i Rom så bär alla vägar till glassbarerna! Det är faktiskt lättare att hitta en glassbar i Rom än att köpa ett paket cigaretter. 

I Rom finns glass i världsklass och det ser man tydligt redan tidigt på förmiddagen men det är inte bara turister som äter den förföriskt goda glassen, utan även de italienska kostymklädda männen på väg till kontoret. 

Det finns heller inga begränsningar vad gäller storleken på strutarna eller smakerna som det finns oändligt många av. Här krävs lite extra tålamod om du har beslutsångest. 

Välj bland Roms bästa glassbarer här:  

Giolitti lockar alla! Allt från nunnor till turister. Foto: Campaya.se 

Giolitti

Giolitti är ett måste när man besöker Rom. Glassbaren är Roms äldsta och grundades 1890. Den har en elegant salong och här är det knökfullt redan tidigt på morgonen. Glassbaren lockar alla, turister, romare, hundägare, nunnor och det händer ibland att man stöter på någon glassugen politiker från det närliggande parlamentet.

Adress: Via Uffici del Vicario, 40  

Vilken smak ska man välja? Kanske en Stracciatella? Foto: Campaya.se 

Grom

Grom är den populära glassbaren som öppnade 2002 där glassen tillverkas av 100% naturliga råvaror, utan tillsatser och glutenfritt. Deras koncept är att använda endast ekologiska produkter som har blivit en stor succé så Grom finns nu på flera platser runt om i Rom.

Adress: Via della Maddalena, 30a 

Perfekt att slå sig ner för att avnjuta en ljuvlig glass. Foto: Campaya.se 

Fiocco di Neve

Här är den oslipade lilla glassdiamanten Fiocco di Neve som ligger lite undangömt bort från turistfällorna nära Pantheon men absolut värt ett besök! Deras koncept är: få och speciella glassorter och här får man också klappa ägarens söta labrador.

Adress: Via del Pantheon, 51  

Det är inte lätt att välja mellan 150 glassorter... Foto: Campaya.se 

Gelateria Della Palma

Glassbaren Della Palma är en stor, populär och alltid fullsatt glassbar med ett oändligt stort utbud av glass mitt i hjärtat av Rom nära Pantheon. Här finns också ett sort urval av veganvänlig, gluten och sockerfri glass. Det här är ett himmelrike för glassälskare och för hela familjen. Barnen blir garanterat nöjda. 

Adress: Via della Maddalena, 19-23 

Eleganta Venchi med Roms största glasstrut! Foto: Campaya.se 

Venchi

Venchi är den sofistikerade choklad och glassbaren som finns sedan 2006 som lockar väldigt många turister och ligger nära eleganta Piazza di Spagna. Är du galen i choklad så har du kommit rätt för här finns choklad i alla dess former och smaker, båda vanlig choklad och chokladglass. En perfekt presentbutik. 

Adress: Via della Croce, 25/26 


Är du sugen på att resa till Rom? Hitta ditt semesterhus i Rom här  

Läs mer om Rom här