Gömda pärlor i Verona: mycket mer än bara Romeo och Julia


Historien om Romeo och Julia sägs ha ägt rum i Verona. Men vet du vad mer staden har att erbjuda?


Vi ville veta mer om Verona, därför gick vi på en skattjakt med en äkta Veronese. Ambra berättade om okända kärlekstragedier och fantastiska restauranger. Hon visade oss också de vackraste, dolda hörnen och platserna i staden. Läs mer för att se vad du inte bör missa när du besöker Verona! 

 

En resa från förr  

Historia finns överallt i Verona. Foto: Campaya.co.uk.

Verona är en stad full av historia. Bakom varje sten döljer sig en hemlighet från det förflutna. Detta kan man inte bara se på arenan i Verona utan också i den gamla romerska Amfiteatern, som fortfarande erbjuder alla slags musikupplevelser under öppen himmel.

På Via Cappello, bara några minuters promenad från Julias balkong, är historien fortfarande närvarande. På denna gata hittar du romerska ruiner omgivna av små restauranger och butiker.


En promenad i Giardino Giusti

Eftermiddagsljus i Giardino Giusti. Foto: campaya.co.uk.

En promenad i Giardino Giusti. Foto: campaya.co.uk.

Har du någonsin besökt Giardino Giusti? Denna vackra trädgård från den italienska renässansen är utan tvekan värt ett besök. 

Den ligger i den östra delen av staden med gångavstånd från stadens centrum.

En bra tid att besöka trädgården är en sen eftermiddag då det är mindre trängsel och hela trädgården lyser upp i ett vackert gyllene ljus. Entréavgiften är 7 euro.


Kärlekens brunn 

Kärlekens brunn- en mindre känd tragisk kärlekshistoria. Foto: campaya.co.uk.

Berättelsen om Romeo och Julia är inte den enda tragiska kärlekshistorien i staden. En legend från 1500-talet berättar om en annan tragisk historia om en ung soldat som blev kär i en vacker flicka. Men flickan kunde inte besvara hans kärlek. 

När de möttes vid brunnen en kall vinterdag, berättade han för henne att hon var så kall som vattnet i botten av brunnen. Hon utmanade honom för att se om den teorin var sann och den unga soldaten - desperat efter kärlek - slängde sig i brunnen. 

Men flickan var hemligt förälskad i den unge mannen och hon kände sig så skyldig att hon hoppade ner i det iskalla vattnet. 

Kärlekens brunn, där denna tragiska berättelse sägs ha ägt rum, ligger nära Piazza Erbe i Vicolo San Marco i Foro.


Fly från folkmassorna 

Ett litet sött gömställe mitt i centrum. Foto: campaya.co.uk.

Blev det för mycket trängsel? 

Om du besöker statyn av Dante i mitten av Piazza dei Signori, även känd som Piazza Dante, vänd blicken lite till vänster och du ser en arkad i hörnet.

När du går igenom den hittar du ett vackert litet hörn där du kan gömma dig från folkmassan mitt på torget. Lägg märke till de små träbalkongerna när du tittar upp.


Smaka på det lokala köket 

Rekommenderas av en äkta Veronese.- Trattoria dal Ropeton. Foto: campaya.co.uk.

Trattoria dal Ropeton är ett riktigt insidertips för en kulinarisk upplevelse. Platsen har knappt upptäckts av turister, även om det inte är långt från Ponte Pietra. Maten är utsökt - även vinet.

En äkta Veronese berättade för oss att restaurangen, särskilt under julen erbjuder traditionella lokala rätter. Maten är utsökt och priserna är överkomliga 


Vår personliga favorit 

Ponte Pietra är en av Veronas mest berömda landmärken. Foto: campaya.co,uk.

Vår personliga favoritplats i Verona är Ponte Pietra. En bra anledning är denna romerska bro med valv som är en av de vackraste sevärdheterna i staden.

Och ett insidertips är: att äta frukost på det italienska sättet på Terrazza Bar al Ponte. Baren ligger precis vid floden och med en vacker utsikt över Ponte Pietra. Atmosfären i sig gör denna plats värt ett besök.


Vårt favoritkafé. Foto: campaya.co.uk.

Italiensk frukost. Foto: campaya.co.uk.

Ett annat tips: Verona ligger endast cirka en timmes bilfärd från Gardasjön  Så om du spenderar din semester vid sjön så är en dagsutflykt till Verona ett bra val.